Shop-a-holics

Klik Untuk Jadi Lebih Gojes

Sunday, February 28, 2010

Tips Memakai Shawls - 3 Cara Mudah & Cepat

Tadi ade sorg customer mintak sy ajarkn cara pakai shawls yang jadi mcm tudung biase.. katenyer berminat dgn cr sy pakai shawls tersebut (gambar previous entry stock gorgeous shawls)..
Ramai jugak yang selalu bagi alasan.. muka xsesuai utk pakai shawls..muka jadi bulat la..besar la..
Nak pusing selendang dah ambik masa 20minit la..

So here i'll give some tips (cara saya pakai shawls)..
Mudah & senang..
Dalam masa lebih kurang 3 minit pun dah blh siap..

Unfortunately, i dont know y my youcam (software for webcam) bongeks la plak..
Suara jadi pecah2..
So im really sorry..hope korang faham la bhs cacat saya tu.. (-_-")
N for my frens..jgn gelakkan aku tau!!
Tapi saya juga sediakan nota untuk mengatasi kekurangan video tu..huuuuu..

Cara 1 - Cara basic pakai shawl

video

Cara 2 - Cara pakai selendang seperti tudung biasa 1

video


1. Lipat segitiga di bahagian tengah shawls (spt dlm video). Jadikan kedua2 belah sama panjang.
2. Pinkan ke dagu.
3. Untuk sebelah kanan, pusing ke belakang (xperlu pusing atas) – seperti tutorial 1.
4. If korang nak labuhkan bhgn depan..just pusing sikit je ke belakang & adjust bhgn dpn, jdkn labuh.
5. Untuk yg belah kanan, pusing ke atas dan pin kan ke dagu.
6. Then, adjust kan bhgn depan & belakang sampai korang puas hati.
7. Ltk jarum peniti kt atas untuk kemaskan.
8. Siap – 3 minit je~~~


Cara 3 - Cara pakai selendang seperti tudung biasa 2

video

1. Lipat segitiga di bahagian tepi shawl. (Lihat video).
2. Pin kan menjadi sebelah pendek & sebelah panjang. (Pendek kiri panjang sebelah kanan).
3. Pada bhgn panjang, pusingkan ke atas seperti biasa.
4. Bawak ke depan.
5. Korang boleh la pusing ke atas sekali lagi. (tapi sy xsuke pusing byk kali).
6. So what I did.. Sy akan pusing ke belakang (pusing kt bwh tnp naikkan ke atas).
7. Then kemaskan bhgn depan & belakang sampai korang puas hati.
8. Pinkan jarum peniti kt atas kepala.
9. Tada, siap dlm ms 3 minit jugak!!!


So, senang kan??
Renung2kan & selamat beramal..
No more excuse ok..
Lets shopping shawls!!!

1 comment:

  1. sangat ssh rupanya pakai tudung dpn webcam... senget benget kepala~~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails